20 juni 2022: Bijdrage tijdens online event van de Werkgroep Onderwijs van Stichting Hoogbegaafd! – Hoogbegaafdheid: waar zorg en onderwijs elkaar ontmoeten

De stream is terug te kijken via https://www.youtube.com/c/StichtingHoogbegaafd

Aankondiging vooraf:
‘Op 20 juni organiseert de Werkgroep Onderwijs het evenement Hoogbegaafdheid: waar zorg en onderwijs elkaar ontmoeten.
Graag stellen we deelnemend expert Esther Roelfsema aan jullie voor.

Esther is (kinder- en jeugd)psychiater en maakt zich hard voor meer kennis en expertise over hoogbegaafdheid in de psychiatrie.

In 2018 heeft zij IQwise opgericht, waar zij naast diagnostiek en behandelingen van patiënten ook trainingen verzorgt voor onder andere hulpverleners in de psychiatrie.
Ook is ze mede-oprichter en secretaris van het Landelijk Kennisnetwerk Psychiatrie & Hoogbegaafdheid. Dit kennisnetwerk richt zich op het vergroten van kennis over hoogbegaafdheid onder professionals in de psychiatrie.

Esther is verder bekend van het mede vertalen van het boek Misdiagnose en dubbeldiagnose bij hoogbegaafdheid, van James T. Webb e.a., ook om ervoor te zorgen dat de vertaling aansluit bij de werkwijze van de Nederlandse psychiatrie.

Wij zijn erg benieuwd naar haar inzichten over het signaleren en begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren met een zorgbehoefte!

Kijk je mee? Je kunt je aanmelden via: https://lnkd.in/dMraQGfr